Onsdagstankar

Idag känner jag för att skriva om något som jag ganska sällan gör på den här bloggen, nämligen om mina tankar för tillfället. Min blogg är inte särskilt djup, utan jag berättar kort vad jag har gjort med bilder och text, men inte så mycket mer. De flesta som läser den här bloggen känner mig antagligen ändå rätt så bra och har en liten bild av hurdan jag är som person.
Idag fick jag sluta skolan två timmar tidigare och därmed kunde jag gymma direkt efter skolan. Jag kom hem och insåg att jag har en ledig kväll, duschade, åt, räknade matematik och satte mig på sängen. Här sitter jag ännu och funderar på hur länge sedan det var sedan jag faktiskt hade en ledig kväll, med varken träningar, läxor, bilskola eller annat. Det känns som att mitt liv har ändrats så mycket på en månad, plötsligt har dessa kvällar börjat förekomma allt mer sällan.
Vad har hänt då? Well, serien i både innebandyn och futsalen har kommit igång på allvar (eller ja, första futsalmatchen är på lördag men vi tränar på för fullt), jag har börjat övningsköra bil (dock inte i bilskola, vilket jag är tacksam över eftersom jag aldrig i livet hade hunnit/orkat med det) och så är det ju de här basic vardagsgrejerna som skola och träningar som tar tid.
Vissa dagar känns det som jag har 10 timmar sömnbrist och mitt enda mål är att komma igenom dagen så att jag får sova, medan jag andra dagar har pepp på allt och skulle orka med vilken träning eller skoluppgift som helst. Jag är medveten om att jag ibland kunde lämna bort en träning i veckan och ta det lite lugnt istället, men för mig är rutiner till för att hållas och träningen är en mycket viktig del av min dag. Några kanske också tycker att jag inte alltid skulle behöva prestera så bra i skolan som jag gör. Kanske också det sant, men fast jag inte har prestationsångest så är det ju klart ett stressmoment mindre då man inte behöver fundera "klarar jag kursen med godkänt vitsord eller inte?"
Det positiva med all denna stress är att den är helt orsakad av mig själv och mina val. Jag vill själv göra allt det jag gör och jag trivs också med sättet jag gör sakerna på. Det är ingen som tvingar mig att spela innebandy eller gå i gymnasiet, men jag vill göra det och vill nå mina mål och därför känns det inte lika jobbigt fast hela dagen är planerad från morgon till kväll.  Det är nog därför jag orkar med den där körlektionen och t.ex. åka till Ekenäs sent på kvällen eller tidigt på morgonen för att träna. Sen när man ser resultaten av träningen, vinner matchen eller får ett bra vitsord så glömmer man bort stressen som kanske funnits där en vecka tidigare.
 
Nu finns en tanke om att jag borde läsa bilskolsteori i bakhuvudet, men ikväll tror jag att jag tänker ignorera den tanken och bara ta det lugnt för en gångs skull.

RSS 2.0