Onsdagstankar

Idag känner jag för att skriva om något som jag ganska sällan gör på den här bloggen, nämligen om mina tankar för tillfället. Min blogg är inte särskilt djup, utan jag berättar kort vad jag har gjort med bilder och text, men inte så mycket mer. De flesta som läser den här bloggen känner mig antagligen ändå rätt så bra och har en liten bild av hurdan jag är som person.
Idag fick jag sluta skolan två timmar tidigare och därmed kunde jag gymma direkt efter skolan. Jag kom hem och insåg att jag har en ledig kväll, duschade, åt, räknade matematik och satte mig på sängen. Här sitter jag ännu och funderar på hur länge sedan det var sedan jag faktiskt hade en ledig kväll, med varken träningar, läxor, bilskola eller annat. Det känns som att mitt liv har ändrats så mycket på en månad, plötsligt har dessa kvällar börjat förekomma allt mer sällan.
Vad har hänt då? Well, serien i både innebandyn och futsalen har kommit igång på allvar (eller ja, första futsalmatchen är på lördag men vi tränar på för fullt), jag har börjat övningsköra bil (dock inte i bilskola, vilket jag är tacksam över eftersom jag aldrig i livet hade hunnit/orkat med det) och så är det ju de här basic vardagsgrejerna som skola och träningar som tar tid.
Vissa dagar känns det som jag har 10 timmar sömnbrist och mitt enda mål är att komma igenom dagen så att jag får sova, medan jag andra dagar har pepp på allt och skulle orka med vilken träning eller skoluppgift som helst. Jag är medveten om att jag ibland kunde lämna bort en träning i veckan och ta det lite lugnt istället, men för mig är rutiner till för att hållas och träningen är en mycket viktig del av min dag. Några kanske också tycker att jag inte alltid skulle behöva prestera så bra i skolan som jag gör. Kanske också det sant, men fast jag inte har prestationsångest så är det ju klart ett stressmoment mindre då man inte behöver fundera "klarar jag kursen med godkänt vitsord eller inte?"
Det positiva med all denna stress är att den är helt orsakad av mig själv och mina val. Jag vill själv göra allt det jag gör och jag trivs också med sättet jag gör sakerna på. Det är ingen som tvingar mig att spela innebandy eller gå i gymnasiet, men jag vill göra det och vill nå mina mål och därför känns det inte lika jobbigt fast hela dagen är planerad från morgon till kväll.  Det är nog därför jag orkar med den där körlektionen och t.ex. åka till Ekenäs sent på kvällen eller tidigt på morgonen för att träna. Sen när man ser resultaten av träningen, vinner matchen eller får ett bra vitsord så glömmer man bort stressen som kanske funnits där en vecka tidigare.
 
Nu finns en tanke om att jag borde läsa bilskolsteori i bakhuvudet, men ikväll tror jag att jag tänker ignorera den tanken och bara ta det lugnt för en gångs skull.

Helsingfors

Detta plus lite underkläder fick följa med mig hem från Helsingfors på torsdag. För tillfället föredrar jag ganska basic färger på mina kläder, alltså svart, vitt och grått. Niketröjan invigde jag på gymmet idag och kan konstatera att den kommer bli ett favoritplagg i träningsgarderoben. Är medveten om att jag säger det här varje gång jag köper något, men ska försöka hålla mina pengar i styr tills vi åker till Sverige i början av december.
 
Idag blir en bra kväll, vi ska nämligen fira Emmys födelsedag ungefär en halv månad för sent hehe. Tyvärr blir det tidig väckning imorgon igen då det står innebandyturnering på schemat, men bara att kämpa på. Ha ett bra slut på veckan/höstlovet!

Oktoberfavoriter

Jag antar att mina trogna, dagliga läsare får sig en liten chock då de ser att jag har uppdaterat två dagar i rad. Kanske det är sån jag är, antingen ligger inspirationen och motivationen på noll eller 150... I alla fall tänkte jag lista mina favoriter i Oktober månad, fast vi ännu har en tid kvar före November är här.
Denna gröt har varit en favorit i en tid redan och tror att jag aldrig kommer att klara av att gå tillbaka till vanlig, tråkig havregrynsgröt igen... Den här är en helt "naturell" gröt utan smak, men gås också att få i t.ex. tranbärssmak. Själv har jag mest gillat den på bild av de jag smakat, godast blir det med lite blåbär och banan till. Rekommenderar starkt åt er som gillar gröt och tycker också att ni som inte är så förtjusta i det ska ge denna en chans!
Ljus överlag och speciellt doftljus älskar jag såhär i hösttider och har äntligen börjat bränna mitt kokos och lime doftljus som har samlat damm i rummet en tid.
Mig ser man väldigt sällan utan klocka på armen nuförtiden. Tycker det är en fin och enkel accessoar som passar till vilken outfit som helst (i alla fall den vita). I skolan är det också skönt att ha en klocka så att man alltid kan hålla koll på tiden, också då det inte är passande att ha telefonen framme. Den randiga kommer från Daniel Wellington och den vita är en väldigt billig från Anttila.
Hemma lever jag i myskläder och drar direkt av mig mina spända jeans då jag kommer hem från t.ex. skolan. Har det rätt så kallt i mitt rum så det är skönt att sätta på ett par varma mjukisar, en stor hoodie och yllesockor eller tofflor och bara mysa. Byxorna på bilden är från Stadium.
Avslutar med två favoritlåtar i Oktober. Både Avicii och Cheek har släppt nya album så jag valde mina favoriter från dem.

RSS 2.0